FATIN ALIAH
ENTRY Fatin? LINKS twitter facebook instagram tumblr ask FM
Hari Terakhir Merayau Dalam Kolej Matrikulasi Perak
Sunday, May 25, 2014 • 11:26 PM • 1 comments
Assalamualaikum!
ini post kedua nak cerita life aku dalam Kolej Matrikulasi Perak (KMPk)


well, hai semua. sihat? muehehe :D *sengih kambing* entry kali ni aku nak share gambar je kut. aku malas gila babeng nak type, entah lah. sejak masuk matrik ni aku jadi makin pemalas. *kutuk diri sendiri* sadarrrrrrr hahahahah

ok jum geledah gambauuuuuu :P btw, aku tak susun pun gambar ni, bercampur aduk. main redah. hahhaa
enjoyyy :D



location : Belakang Anjung Siswa
FROM LEFT! salihan, farah, shua, huda, aida and ME!
muahahaa *gelak puas*

location: Padang golf KMPk
jet jet je semua. hahaha i like this place so big much!
tengok lah view dia. awesome perghh. hanya di KMPk!!
*promote matrik sendiri*

location: Tidak Dapat dikenal pasti ceruk mana ni --" hahahahhaa
semua dah macam anak apa dah. berkilat muka. dan aku malu malu kucing entah kenapa.
"yang sebenarnya nak tunjuk MASJID tercinta"


location: Padang KMPk (gym terbuka)
and.. i donno why izz my face like that. u know? macangg dok ikhlahhh --"

location: Padang KMPk

location: Padang KMPk

location: Padang golf KMPk

location: belakang library
macam gambar HAPPY FAMILY tak?

location: belakang library
well. i am the princess at the middle of my fellow friends
*angkat kening*

location: belakang library

location: belakang library
seronok tahu tak baring atas rumput.
 sejuk lah jugak nak dibandingkan baring atas jalan raye kahkahkah

location: belakang library
1 2 3 and SMILE!! 

location: Padang KMPk (gym terbuka)
kelihatannya seperti salihan tidak sabar nak main benda pusing pusing tu
wakakakakaa

location: Belakang library
semua orang tahu kan? ini lah tabiat remaja nowadays!!! hahahahaha
SELFIE non-stop, selagi tak habis betr phone tak akan stop kateko!!

location: Belakang library
hahahaha lepas dah lefie, perkara  biasa la view balik gambar tu.
kelakoooooor lah eeeei hahaha 

location: Belakang library

location: Padang KPMk


hahaah nah amik kau aku letak dialog dalam gambar ni.
well, angkat monopod macam angkat buluh nak ambil rambutan kat pokok tu.
hahahahaah

location: tangga padang
tempat ni dekat dengan masjid. haih. 
udah udah le tu fatinggg aliah jet jet model tak mboh pandang kamera. mencik iols
hahaha mengade jap


and Finally, bye uolssssssss.
much lerrrpppp, fatin aliahh. hahahaha.
Thanks KMPk sebab bagi saa jumpa kawan kawan yang awesome perghh ni 
*waving five minutes*
assalamualaikum :)


Lost World of Tambun
Thursday, May 8, 2014 • 6:48 AM • 0 comments
Assalamualaikum ^_^ hmm.. dah genap setahun aku tak update blog. mood aku hari ni nk buat entry yang sempoi sempoi. Selama setahun aku di matrik, aku tak ada masa nak update, so sekarang aku tengah cuti paaaaanjaaaaang. Im happy! yeay! hahaha *muka happy*

Lost World of Tambun ni salah satu tempat yang aku pergi dan banyaaaak kenangan :)


kami semua pergi atas sebab aktiviti KMM, tak lebih 20 orang pun, mostly classmate. Ada sorang je sesat bukan classmate. haha sorry, dia ikut sebab classmate kami ada sorang je lelaki. tak kan nk biar dia sorang kan?

so let me share all the greatest pictures with you :)


kami pergi ke tambun tu betul betul masa birthday farah, my best friend. untung lah dia ke tambun pada hari birthday! dapat simpan kenangan *senyum ikhlas*
HAPPY BIRTHDAY FARAHANA. i love you :)

selfie untuk memuaskan diri. :)



hahaha selfie selfie dan teruuuuuuus selfie. *takde idea sebenarnya, loser!*

muka muka yang ada ni bukan boleh caya! semua muka marah sebab tunggu driver tak sampai sampai., sudah la kami ni excited bak hanggg. tetiba kena tunggu, memang spoiled la kan. hihihi

***
there you areeeeee!! dah sampai, hehehe.

caption for this single picture is "mmeeeooooowwwww"
kahkahkah *gelak besauuu*

sabar dulu. relax dulu. snap lagi sebelum melangkah ke dalam. hahaha
this is what we call *gila camera*

tak semua ada dalam gambar ni.. aku tak jumpa la gambar yg ada semua org. nanti aku cari la k? hahaha
*maaf kawan kawan*

bila dah masuk tu, kami main dulu permainan yang ada dalam tu, not bad.. ok je. 
kami happy je. hahaha seronok la kene hayuuuun dengan buayan besar tu.
look at my face!! excited betul budak tudung pink tu.. tak reti nak takut agaknya.
why caption for this picture too long?


ini adalah satu perkara yang sangat kejam kerana meletakkan makanan burung atas kepala aku..
aku hanyalah manusia yang mempunyai perasaan takut. *ayat pasrah*

geli okey rasa dipatuk manja oleh burung apatah itu.

ku membiarkan burung di tgn pergi meninggalkan aku, walaupun perit dan sedih,
namun aku merelakan demi kebahagiaan burung itu,
aku tersenyum jika melihat burung itu bebas dari tgn ku.
*ayat ayat cinta hakk tuuuiihhhh*


***
okay, next, masa ni kami dah selesai bermandi manda di Lost World of Tambun
sangat best sebab bersame kawan kawan kan :)


me and my best friend :)

this is the best moment ever as i got a kiss from my best friend!
uhibbuki fillah syg :) 
awak kawan saya dunia akhirat :')

tatkala beliau mencuim kucing parsi besar tersebut,
aku hanya merelakan sahaja.
*ayat pasrah*


and finall kami dah keluar dari Lost World of Tambun tu.
masa ni tengah tunggu orang amik untuk bawa balik kami ke matrik Gopeng Perak tu.
bosan so snap! and abaikan budak sesat kt belakang tu. haha.

macam macam kenangan ada kat sini. salah satunya muka farah di sapu dgn aiskrim kit kat, 
sempena birthday dia yang ke 19.
and idea tu semua datang dari budak lelaki sebelah dia..
budak lelaki tu bukan classmate kami, tapi dia kawan kami :)

i think this is the last picture that i want to share with you all.
thanks for reading my best moment in LWoT!!!
hehehe.. kenangan yang tak akan aku lupaaaa!
i love you friends,
assalamualaikum semua :)




THUMBS UP! for this inner scarf ! yeayy
Sunday, April 14, 2013 • 6:43 AM • 1 comments
Assalamualaikum, sihat? harap hengko semua sihat sihat saja okeh ^_^ entri kali ni aku nak cerita sikit pasal inner scarf yang aku baru beli. Aku tak tau kenapa, tapi BEEEEEST gilerr inner ni weh. haha . BEST untuk orang yang PEMALAS macam aku la. 



wokehh.. ini la dia inner tu, biasanya inner yang aku beli bahagian belakang dia takda getah macam ni.. bila aku guna inner ni aku rasa super duper comfort la kat kepala aku. HAHAHA. And tak payah susah susah aku nak tetas inner ni. Alaaa hengko orang paham kan apa yang aku cakap ni. hahaha


Anddd yang aku suka lagi satu, inner ni panjang daripade inner yang sebelum ni. so if aku pakai shawl yang agak jarang sikit ke, ade la unsur unsur keselamatan sikit. HAHAHA ^_^

okey beb! ini inner yang sebelum ni.. dia bentuk empat segi kan? tak panjang kan? and, aku terpaksa tetas bahagian belakang dia, lepas tetas aku PAKSA mak aku tolong jahit tepi dia. HAHA



key, inner yang aku pakai ni colour blue celcom and burgundy
Bagi aku la kan, colour inner ni memainkan peranan penting gak. haha yang aku perasan kalau aku pakai inner colour putih, muka nampak macam kusam je. Kalau pakai colour block or yang cerah2, nampak la macam ade energy sikit. HAHAHA

Hari tu aku mintak royal blue, tapi dia bagi aku colour GOLD?!! 
Nak marah pon tak jadi sebab okay what colour gold tu? HAHA . Aku beli colour yang aku takda, ikot kan nafsu nak beli semua warna yang ada, tapi mak aku sempat membebel, katenyeeee jangan membazir. ini lah gunanya ada ibu yang prihatin. HAHA


key, thumbs UP untuk inner ni, kesian aku ketinggalan kan? orang lain dah lama pakai aku baru tahu.. itu pon akak aku yang bagitahu. HAHA


Bagi aku pakai tudung macam ni jimat masa, tak payah iron macam tudung bawal tu =.= iron biasa2 je dah okey. Tapi bagi manusia pemalas macam aku memang tak lah kan nak iron?!! eheheeeeeeeee . 

So, aku respect la gadis gadis yang setia dengan tudung bawal sebab hengko orang semuaaaa sangat rajin nak iron tudung bawal tu.

kalau aku memang dah pemalas sangat, aku rembat je tudung syria. Tapi aku takda la pemalas sangat, just takda masa, maklumlah busy kan? HAHAHA

ok Assalamualaikum ^_^



My lovely sister's E-Day ^_^
Thursday, April 11, 2013 • 8:52 AM • 0 comments
Assalamualaikum????!!! im back! berminggu minggu aku tutup blog kejap. Orang cakap kalau emosi tak stabil jangan bukak blog, sebab nanti benda yang bukan bukan kita type. HAHAHA. ok abaikan statement tadi. takde kene mengena.

Aku nak dok cerite pasal majlis pertunangan akak aku. FYI, aku ade seorang je kakak dalam adik beradik. Dia la satu satunye kakak yang aku sayang. Jangan jeles ok yang takde kakak tu. HIHIHI

Jom kita balik ke tarikh 16 MAC 2013. Hari pertunangan DIERA and AZRIN. Btw, post aku sebelum ni pon tetang hari pertunangan abang aku yang 1st. Semua nak tunang apa kes? korang tak baca lagi? ini LINK nye.

ok this is my father. Apa apa majlis mesti la ada doa kan? HEHE

Yang ni cincin merisik


dan yang ini gelang tunang. GELANG TUNANG????!!!!
Dengar macam pelik sikit. Selalunya cincin tunang. HAHAHA
akak aku ni memang =..="



Macam biasa, salam bakal mak mertua. hahahahahah
tengok tu!!.. atototototooooo.. suuuuuuwitnye main kiss kiss
HAHAHAHA!


sebelah kanan family bakal abang ipar aku and vice versa la ^_^


HEHEHE aku pon nak gaaaaakkkkk =..="

Kak Ekyn (tunang abang aku), my mum, my sist, me and my BIG brother!



Bakal abang ipar aku kemain suke lagi. HAHAHA 


Yang ni tiba la outdoor nye pun kan. Kitorang kena la teman. HAHAH aku tak tau la apa yang lawak sangat sampai aku gelak TIDAK SOPAN LANGSUNG! 



hahahah... korang perasan tak semua muka kurang ready?
HAHAHAH gambar macam ni la kita patot masuk kat beloggg. KAHKAH


ok last but not least, HAPPY E-DAY my dear sister. I love you.. emmmuuaah.. hahahaha.. sorry sebab lambat update hari bahagiaaaa mu ini..
(POYO TAK AYAT AKU?!)




PAST
MY Pillow





Thank You





Follow Me?



Owner
Assalamualaikum and Hi! thanks for spending your time to explore my world!



Links?






Tweets




Ask ME




Stories

  • Hari Terakhir Merayau Dalam Kolej Matrikulasi Pera...
  • Lost World of Tambun
  • THUMBS UP! for this inner scarf ! yeayy
  • My lovely sister's E-Day ^_^
  • FATINNNNNNN! Think carefully
  • Sleepy Bear a.k.a Si Malas
  • SPM. I mean before SPM T_T
  • Idioms and Me?? hmm..
  • One of My Kittens !
  • 7 Hari Mencintaumu is Awesomeeee ^_^