FATIN ALIAH
ENTRY Fatin? LINKS twitter facebook instagram tumblr ask FM
THUMBS UP! for this inner scarf ! yeayy
Sunday, April 14, 2013 • 6:43 AM • 1 comments
Assalamualaikum, sihat? harap hengko semua sihat sihat saja okeh ^_^ entri kali ni aku nak cerita sikit pasal inner scarf yang aku baru beli. Aku tak tau kenapa, tapi BEEEEEST gilerr inner ni weh. haha . BEST untuk orang yang PEMALAS macam aku la. 



wokehh.. ini la dia inner tu, biasanya inner yang aku beli bahagian belakang dia takda getah macam ni.. bila aku guna inner ni aku rasa super duper comfort la kat kepala aku. HAHAHA. And tak payah susah susah aku nak tetas inner ni. Alaaa hengko orang paham kan apa yang aku cakap ni. hahaha


Anddd yang aku suka lagi satu, inner ni panjang daripade inner yang sebelum ni. so if aku pakai shawl yang agak jarang sikit ke, ade la unsur unsur keselamatan sikit. HAHAHA ^_^

okey beb! ini inner yang sebelum ni.. dia bentuk empat segi kan? tak panjang kan? and, aku terpaksa tetas bahagian belakang dia, lepas tetas aku PAKSA mak aku tolong jahit tepi dia. HAHA



key, inner yang aku pakai ni colour blue celcom and burgundy
Bagi aku la kan, colour inner ni memainkan peranan penting gak. haha yang aku perasan kalau aku pakai inner colour putih, muka nampak macam kusam je. Kalau pakai colour block or yang cerah2, nampak la macam ade energy sikit. HAHAHA

Hari tu aku mintak royal blue, tapi dia bagi aku colour GOLD?!! 
Nak marah pon tak jadi sebab okay what colour gold tu? HAHA . Aku beli colour yang aku takda, ikot kan nafsu nak beli semua warna yang ada, tapi mak aku sempat membebel, katenyeeee jangan membazir. ini lah gunanya ada ibu yang prihatin. HAHA


key, thumbs UP untuk inner ni, kesian aku ketinggalan kan? orang lain dah lama pakai aku baru tahu.. itu pon akak aku yang bagitahu. HAHA


Bagi aku pakai tudung macam ni jimat masa, tak payah iron macam tudung bawal tu =.= iron biasa2 je dah okey. Tapi bagi manusia pemalas macam aku memang tak lah kan nak iron?!! eheheeeeeeeee . 

So, aku respect la gadis gadis yang setia dengan tudung bawal sebab hengko orang semuaaaa sangat rajin nak iron tudung bawal tu.

kalau aku memang dah pemalas sangat, aku rembat je tudung syria. Tapi aku takda la pemalas sangat, just takda masa, maklumlah busy kan? HAHAHA

ok Assalamualaikum ^_^



My lovely sister's E-Day ^_^
Thursday, April 11, 2013 • 8:52 AM • 0 comments
Assalamualaikum????!!! im back! berminggu minggu aku tutup blog kejap. Orang cakap kalau emosi tak stabil jangan bukak blog, sebab nanti benda yang bukan bukan kita type. HAHAHA. ok abaikan statement tadi. takde kene mengena.

Aku nak dok cerite pasal majlis pertunangan akak aku. FYI, aku ade seorang je kakak dalam adik beradik. Dia la satu satunye kakak yang aku sayang. Jangan jeles ok yang takde kakak tu. HIHIHI

Jom kita balik ke tarikh 16 MAC 2013. Hari pertunangan DIERA and AZRIN. Btw, post aku sebelum ni pon tetang hari pertunangan abang aku yang 1st. Semua nak tunang apa kes? korang tak baca lagi? ini LINK nye.

ok this is my father. Apa apa majlis mesti la ada doa kan? HEHE

Yang ni cincin merisik


dan yang ini gelang tunang. GELANG TUNANG????!!!!
Dengar macam pelik sikit. Selalunya cincin tunang. HAHAHA
akak aku ni memang =..="



Macam biasa, salam bakal mak mertua. hahahahahah
tengok tu!!.. atototototooooo.. suuuuuuwitnye main kiss kiss
HAHAHAHA!


sebelah kanan family bakal abang ipar aku and vice versa la ^_^


HEHEHE aku pon nak gaaaaakkkkk =..="

Kak Ekyn (tunang abang aku), my mum, my sist, me and my BIG brother!



Bakal abang ipar aku kemain suke lagi. HAHAHA 


Yang ni tiba la outdoor nye pun kan. Kitorang kena la teman. HAHAH aku tak tau la apa yang lawak sangat sampai aku gelak TIDAK SOPAN LANGSUNG! 



hahahah... korang perasan tak semua muka kurang ready?
HAHAHAH gambar macam ni la kita patot masuk kat beloggg. KAHKAH


ok last but not least, HAPPY E-DAY my dear sister. I love you.. emmmuuaah.. hahahaha.. sorry sebab lambat update hari bahagiaaaa mu ini..
(POYO TAK AYAT AKU?!)



My Big Brother's E-Day
Tuesday, February 19, 2013 • 6:54 PM • 2 comments
jom ikut aku balik ke masa silam. Iaitu pade tarikh pertunangan abang aku yang first Muhammad Hakimi dan aku telah bahan kan dia dengan Zain Hakimi dalam cerita Setia Hujung Nyawa hanya semata mata sebab abang aku playboy. (zain kan playboy) wahahahah.

Date: 10th Feb 2013
Location: Johor Bharu

cehh siap tulis date and location. Terasa macam tengah buat report letter macam zaman sekolah dulu. Hmm.. i mean macam tahun lepas, masa SPM, yang pastinya masa examination aku tak buat report letter ni, aku buat informal letter. Yess!! i remember that!

okey, aku ni asyik menyimpang dari topik asal je.

aku share picture k ^_^





simple things! sarung cincin, cium tangan, cium pipi. Gambar tu pon aku dah susun ikut urutan.
Tahniah kak Ekyn sebab dah jadi tunang kepada Qimie, dont worry lepas ni abang iteeew tak playboy lagieeewwww. (gedik) hahah padahal sempat usha nombo tepon awek yang datang majlis tu. Tak senonoh kau bang.




ni hantaran daripada abang aku ! ^_^
 9 dulang berbalas 11 dulang! aku tak tahu la bila dorang kawen nanti berapa dulang. Agaknya 11 berbalas 13 kot? Ape yang dorang nak isi pon aku tak tahu la. Aku suka kalau ade majlis majlis macam ni sebab akulah yang akan menghabiskan coklat dan kek hantaran tu. Seronok gilooo weh. Caye ah caye ah. Hahah ^_^

with her mother. Dengar cerita maknye ni pemalu orangnye? hehehehe
on the phone rancak berbicara, bila face to face diam saje ^_^


My mum and her mum. Ape kes photographer ni! sebuk je interframe.


ha, ni semua golongan makciks makciks. heheh golongan anak daroooo kat bawah!

apesal kakak aku tak fokus masa bergambar? apesal? ha? k nevermind. semua orang buat l o v e  ^_^


All the anak dara (s) . Tapi sepupu aku yang Huda tu takda, sedih gila kot. T_T


  

Kak ekyn yang dikelilingi saudara mara. Orang cakap masa bertunang ni la nak berkenalan dengan famly pasangan. Hihihi. Bagi aku, memang best kalau dapat rapat dengan famly pasangan kita sebab mesti kita akan rasa yakin dengan pasangan kita tu. 
(aku cakap dalam keadaan yang sangat poyo.)


ini lah dia Aiman si kecik. Budak ni kena chicken pop. Masa ni baruuuuuu je kena. And aku punya gubra sampai taknak dekat dengan budak ni sebab takot kena chicken pop T_T
apesal picture ni macam low quality ni? padahal snap guna dslr --

***

You all nak tahu tak, aku perasan, famly aku ni kalau snap sikit buat PEACE. Tahu peace? alaaaa yang angkat jari telunjuk dan jari tengah sambil senyum pandang camre tuuuu. HEHEHE
aku ada collect pictures  tersebut.




okay! cer vote peace siape yang paling mantappp. Bukan mantap ape, mantap dari segi membuat peace, hehehehe


hahaha okay, can you see that im using the same outfit??

Aku guna peplum yang sama, just aku tukar colour match dia. Hahaha jimat tak? My mum kan tailor, so she made the ribbon! i love you mum. kain merah beli kat Dataran Pahlawan and shawl merah beli kat pasar malam jasin. Aku kan low profile. hehee bukan macam korang, baju... tudung.. kasut.. sume beli kat butique. K aku gurau je. jangan sentap k? HAHAHAHA byeeee

Semoga Fatin Aliah binti Yahya memperoleh keputusan SPM yang semerlang bagi setiap matapelajaran yang diduduki. AMin ya Rabbal Alamin ^_^

FATINNNNNNN! Think carefully
Tuesday, February 12, 2013 • 7:56 PM • 0 comments
Tadi aku merayau jap kat blog Fatin Liyana, aku dok kumbah kumbah blog dia and jumpa la satu entri yang membuatkan aku manapak 1 jam di blog Fatin Liyana tu.

Entri tentang hala tuju selepas SPM, yelah aku kan penganggur terhormat sejak jadi manusia lepasan SPM ni. Hahai aku redha T_T

Ini la entri yang aku baca tadi.....


Tadi aku check-check comments, tengok ada sebilangan kecil adik-adik lepasan SPM yang tanya pendapat tentang hala tuju diorang lepas SPM. Memang parah la nak reply satu-satu, sampai kiamat pon memang tak lah kan. Jadi aku rasa biar aku cerita kat sini jer. Tapi aku nak buat disclaimer sikitlah, apa yang aku akan cakap ni adalah berdasarkan pengalaman aku, so pandangan aku mungkin berbeza dengan sesetengah pihak. Pokok pangkalnya, jadikan apa yang aku bakal cakap ni sebagai guidance je, keputusan akhir di tangan anda. You are the one who's going to settle down with your decision.

Ok dulu masa aku masih sekolah, aku tak tau dah besar nak jadi apa. Err, padahal umur 17tahun dah consider besar la kan. Aku keliru. Masa zaman sekolah ni jugak, banyak keputusan kita dipengaruhi oleh rakan sebaya. Peer pressure sangat memainkan peranan yang penting. Sebagai contoh, aku adalah seorang manusia yang sangat-sangat tidak suka fizik. Masa waktu fizik aku akan berangan nak pegi outing, tidur di bilik sakit atau duduk dekat tangga untuk study Biology. Biology adalah subject yang sangat tough bagi aku dulu.

Korang tau kan UTP adalah U yang sangat diidamkan oleh budak-budak sbp? UTP ni kira ada wow factor lah. Siapa yang dapat masuk UTP guna result trial SPM tu kira macam gempax gila. Rasa macam dah dapat masuk Oxford dah. Ramai gila budak-budak apply UTP walaupun dorang bukan suka sangat pon engineering course, tapi dorang masuk for the sake of fame. Aku dulu pon sikit lagi nak terpengaruh. Geram je tangan ni nak isi application form. Tapi sebab ayah & ibu aku jenis yang outspoken, dorang selambe je sound yang aku ni lemah sebab senang sangat terpengaruh dengan orang lain. Maka aku batalkan je niat aku tu :')

Lepas tu aku pon dapat result SPM. Aku dapat 9A1B je. Tak hebat macam adik-adik sekarang. Masa zaman akak dulu, tu kira oklah tu. Aku pon bukan pandai nau. Ha lepas tu aku dapatAsasi UIA. Aku kurang sikit dengan UIA ni sebab tak banyak senior atau member dekat sana. Dont be offended tau student-student UIA hehe. Lepas tu ada several factors yang membuatkan it was totally a no-no for me. Asasi 2 tahun & compulsory to study Arabic.

And then, aku apply untuk study oversea. Masalahnya, aku tak tau nak amek course apa. Engineering taknak, Medic pegi mampos. Dua course ni adalah musuh ketat aku. Aku heran gila asal orang suma berlumba-lumba nak jadi doctor. Padahal gaji sikit tak worth dengan penat yang kau alami. Tak kira lagi study susah-susah, in the end jadi kuli kat hospital. Itu apa yang aku rasa dulu, sekarang tak lagi hehe..

Last-last aku apply pharmacy JPA. Asal pharmacy? Entah sebab aku pikir, aku boleh bukak farmasi sendiri. Aku suka generate duit, thats why kadang-kadang orang dok kata, aku ni berotak bisnes. Sikit-sikit nak untung. Aah betul la tu. Aku tak suka rugi dan buang masa macam tu jer. Aku nak benefit dari setiap apa yang aku buat. Except untuk amal jariah. Kalau aku bersedekah tu, kira memang aku dah ikhlas dan tak mengharapkan apa-apa balasan.

Member aku cakap, susah nak dapat JPA, baik mintak MARA jer. Yelah lagipun SPM aku bukan straight A's pon. Tapi aku rasa macam nak mintak JPA jugak sebab dengar kata hati konon. Sekali amek kau, permohonan aku ditolak. Kalau JPA dah tolak sekali, dah tak boleh apply MARA dah. Sebab tu korang kena pikir betul-betul nak amek scholarship yang mana satu. Down gila aku masa tu, dah la JPA tolak aku, dapat pulak Asasi UIA yang aku paling taknak. Rasa macam dunia ni tak adil...

Aku ada jugak tanya-tanya pendapat orang, apa patut aku buat dalam keadaan macam ni. Rasa macam sia-sia je belajar susah-susah selama 2 tahun. Member aku cakap, masuk je Asasi UIA tu nanti boleh tukar course kalau result asasi ok. Asasi kot weyh, rugi kau tak ambik, takkan nak masuk Matrix kot?? Konon Asasi macam cool la dari Matrix. Matrix adalah pilihan terakhir untuk semua SPM leavers. Tapi masalahnya, asasi UIA tu 2 tahun. Dah membazir masa kat situ, kalau aku tak dapat tukar course macam mana? Dia dah la bagi aku asasi sains kesihatan, my last choice I was like whatttt??

And then sorang member aku ni suggest supaya aku apply scholarship macam PNB ke Sime Darby ke. Course tak kesah, janji dapat pi oversea. Dia kata, secure je tempat dulu, lepas tu minat tu akan datang sendiri. Aku try bukak, hmmm accountancy, politic science etc what the heck was that? Kalau aku dapat scholarship tu pon, setakat boleh buat modal nak gebang kat orang kampung je la. Lepas tu belajar lingkup. Huhu aku tanya pendapat ayah aku, memang aku kena maki lagi sekali.

In the end, aku masuk Matrix. Masalah matrix ni adalah, kau kena power. Kalau tak power memang tak dapat tempat langsung untuk degree. You have to compete dengan budak-budak asasi. Lagi satu, dia macam tempat untuk kau start a new life. Ibarat macam kau punya result SPM teruk gila pastu kau nak repent and yeah Matrix is the one for you. Senang kata ia adalah tempat buangan untuk spm-leavers yang tak dapat pegi mana-mana. Aku agak terkilan sebab result SPM aku takdelah teruk mana. Ok budak-budak matrix jangan terasa hati k, akak kau ni pon matrix jugak dulu hehe.

Kawan-kawan aku suma kalau tak buat A level, mesti masuk UTP atau masuk Asasi. Yang masuk matrix cuma yang dapat result biasa-biasa. Mental down gila aku time tu. Member-member seangkatan kalau call aku, depa mesti cakap 'Ha?? masuk matrix? asal tak pegi oversea? Ingat senang agaknya nak pergi oversea. Lepas tu tak kurang jugak yang perlekehkan aku sebab aku tak pergi mana, hanya study di Matrix ja. Sebulan dua juga aku amek untuk menstabilkan keadaan mental. Aku bukan takboleh nak apply benda lain, boleh. Tapi aku takmau buat sesuatu yang aku tak minat. Boleh jer ambil course mengarut, kalau stakat nak pergi oversea. Tapi aku taknak. Aku taknak pikir short term. Ni berkaitan dengan future aku. Lepas study kau akan kerja. Takkan kau nak study politic science lepas tu end up kerja jadi cikgu tusyen?

Aku just go with the flow. Aku still mencari minat aku yang sebenar. Masa dekat matrix best gila, aku suka sangat. Study teratur, kawan-kawan praktikum best-best, roomates baik hati, lecturer rajin & suka tolong students. Pokoknya tak rugilah aku masuk matrix. Despite orang dok caci maki Matrix, aku yang study sana merasakan the other way round. Di matrixlah, aku dapat rasa yang Medic is the one for me. Aku rasa macam nak sangat buat medic. Kali ni memang aku yang buat keputusan sendiri tanpa ada sebarang pengaruh dari orang lain. Dalam borang UPU, ada 8 kotak pilihan. Dari satu hingga tujuh, aku isi medic. Kotak ke lapan, aku kosongkan. Kira ni memang berani matilah. Kalau tak dapat medic memang aku takde masa depan lah, terpaksalah aku kerja je kat company ayah aku.

Result matrix pon keluar, aku dapat 3.8 bukan 4 flat. Orang kata kalau nak amek medic mesti 4 flat. Sekali lagi aku down. Rasa macam dunia ni gelap. Aku dah kecewa gila dengan hidup ni, semua yang aku nak aku tak dapat. Dah la aku isi semua MEDIC, kalau tak dapat medic memang tak dapat apa la kan. Aku pasrah jelah, malas aku nak sedih-sedih lagi. Dalam hati aku fikir, kalau inilah yang Allah mahu aku buat,aku redha..kalau kejayaan tu bukan milik aku, aku pon redha.. Jadi aku pon start kerja dekat company ayah aku.

One day, kawan aku telefon, ayah kawan aku ni kerja dekat Kementrian Pelajaran. Dia kata result student Matrix tahun ni tak berapa mengancam. Purata dapat 4 flat sangat sikit. So student yang 3.8 above sangat tinggi potensi untuk dapat medic. Nak terduduk aku dengar berita tu...

Syukur alhamdulillah, aku dapat my first choice, Medic UPM. Gembira tak terkata. Bukan senang nak dapat medic dalam negara. Kalau ada kawan-kawan korang yang study medic dalam negara tu, maksudnya dia sangat pandai la tu hehe. Aku memang bersyukur sangat-sangat sebab tak sangka kan, rezeki aku Allah murahkan. Tapi tak memasal lepas tu, Mara hantar surat kat rumah aku, dia bagi tawaran study medic oversea. Padahal aku tak pernah apply apa-apa pon.

Orang kata, yang result power-power(4 flat) goverment simpan duduk dalam negara, yang result tak berapa baik (<3.8) diorang hantar ke luarnegara macam indonesia, egypt & bla bla. So aku berbelah bahagi. Aku nak try hidup di negara orang at the same time aku dapat medic dalam negara yang semua orang idam-idamkan kot? Nak kepuasan ke nak fame? Pilih.

Anyway, aku pegi je interview MARA tu, ada 2 Session interview & sat for the entrance exam. Aku pikir, kalau aku dapat U yang jauh ke hulu tak mau aku pergi, bek aku study kat UPM jer. Aku tak pikir apa sangat pon sebab dah dapat tempat kat UPM kan. Sekali bila result keluar, aku dapat Twinning Program UNPAD-UKM. Unpad dekat Bandung ok, syurga shopping. Lepas tu UKM top kot. I got to experience 2 Universities at 2 different countries. Peluang jarang dapat. Lagipun every year hanya 50 orang je yang terpilih untuk program ni.

And yes, here I am. In 2 weeks time aku akan balik mesia to pursue my clinical phase dekat PPUKM. Syukur alhamdulillah, Allah has perfectly planned everything for me. Kita hanya perlu berdoa & bersabar, insyaallah Allah akan berikan yang terbaik untuk kita. He knows better than us. Kalau adik-adik tak dapat apa yang diidamkan, just banyakkan berdoa & redha. Mungkin kita tak dapat sekarang, tapi akan datang kita akan dapat yang lebih baik :)

Akak kau ni pon takdelah hebat sangat sampai pidato peringkat antarabangsa, SPM straight A's bagai. Akak takde semua tu. Setakat main sport wakil sekolah tu je lah. Tapi dah Allah bagi kita rezeki, kita bersyukurlah. Kejayaan dalam bentuk black & white bukanlah kayu ukur untuk kita berjaya di dunia ni. Ada yang straight As tapi UPU pon tak dapat. Ada budak dapat 3 A je tapi bila jadi technician kat aircraft dapat gaji beribu-riban. Mengalahkan engineer yang dulunya top student kat sekolah.

Rezeki Allah ni macam-macam. Kita tak boleh nak bandingkan orang ini dengan orang itu berdasarkan satu faktor sahaja. Adalah tidak rational dan tidak adil untuk mengukur kepandaian seseorang dengan melihat keputusan SPM sahaja. Mana tau budak tu genius gila tapi masa SPM dia demam jadi dia dapat 5A je ke kan. The point is, nothing is absolute in this world. There's a shade of grey between black & white.

Jadi adik-adik tak harus mendengar kata-kata orang yang sibuk mengecam. Abaikan mulut orang, orang hanya tau berkata-kata je. Bila kita buat keputusan, make sure keputusan itu adalah yang terbaik dan memang keinginan kita. Bukan keinginan mak kita, bukan keinginan jiran kita atau kawan-kawan kita. Jangan terikat dengan pemikiran masyarakat kita, kalau tidak you wont go elsewhere. Contoh macam, budak science je pandai, yang tak amek science suma tak pandai. Tidak. Kalau itu minat awak, abaikan mulut orang and just go on. Macam akak nak masuk matrix dulu, ramai kot yang tak kasi masuk. Kalaulah akak dengar cakap diorang dulu dan tak masuk matrix, memang akak tak dapat apa yang akak ada sekarang =')

Itu saja yang aku ingin cakap. Aku jugak ada terima beberapa comment yang kata 'Alah FL amek medic indon je pon, aku pon boleh pegi bila-bila masa kalau nak'. Silakan. Takde sapa heran. Kita kalau hidup asek nak mendengki je memang tak kemana-manalah. Mungkin kau boleh recruit banyak pengikut yang sekepala ngan kau, tapi pokok pangkalnya Allah tau hati kau camne. Takde mana murahlah rezeki kau. Siryes beb. Appreciate je dengan apa yang kau ada, jangan nak membandingkan diri kita dengan orang lain sangat. Kalau kau lebih bersyukur, hati kau akan rasa lebih tenang dan jauh dari sifat dengki.

Last sekali, bila orang lain ada kelebihan, jadikan mereka sebagai inspirasi bukan musuh. That's the art of life. Harap sangat entry akak ni dapat membantu adik-adik yang dalam kebuntuan. Mintak maaf kalau ada tersilap kata atau ada sesiapa yang terasa hati. Akak ni manusia biasa yang tak terlepas dari membuat kesilapan. Apapun, ambil yang jernih dan tinggalkan yang keruh. Stop hating and make this world a better place to live =)

saje je copy paste entri tu kat sini. Mana tahu ade makhluk yang malas nak dok merayap ke blog lain. Kak Fatin, mintak copy paste ye. Hihihi. Rasa macam aku cakap dengan diri sendiri bila sebut "Kak Fatin"

Lepas aku baca entri tu, aku still blurr sebab aku ni takde pendirian. Nak lintas jalan pon kene orang pimpin. Yang ni aku tak bohong. HAHAHA. Rindu pulak zaman sekolah, Zatul tolong aku lintas jalan sebab aku fobia and takot kene langgar. Apa kes dengan aku ni -_-

haha ok bye ,assalamualaikum~

Sleepy Bear a.k.a Si Malas
Monday, February 11, 2013 • 1:22 AM • 0 comments


Itu diaaaaaaa..... Ayah kesayangan saya yang sedang memeluk sleepy bear also known as Simalas. Tido je kerje dia. Ayah pulak geram dengan teddy tu. Ingat aku je satu satunya manusia yang geram dengan teddy. hahaha.

Conversation with postman

postman: Adik ni Fatin Aliah ke?
Aku : Ha, yela
postman: Ni barang nye. Tak tahu lah bantal ke ape ni
Aku: yeke, okey terima kasih *sambil tulis nama and ic number
postman: Ade kakak keje kat china ke?
Aku: takde. why??
postman: barang ni memang dari china. Cube tengok code2 die semua tulisan china
Aku: ohh, takde pon kakak yang keje kat china *muka blur
postman: Pakwe la kot yang post dari china?
Aku: tak mungkin *muka bertambah blur

Conversation 2 with Ayah

Ayah: Adik, ayah nak pinjam bear lah, nak bawak tidur. Hujan hujan ni best, takde la sejuk.
Aku: Ehh, mana bolehhhhhhhhh. Ayah kan dah ade "teddy bear" (mak aku la teddy bear ayah)
Ayah: Alah, teddy bear tu tak lembut macam ni.
Aku: *ketawe*

Conversation 3 with cousin

Nana: Kakak Fatin! Nana nak tanya boleh?
Aku: Apa dia?
Nana: Siapa bagi teddy bear besar tu?
Aku: Abang akak la.
Nana: Tipu, boyfriend kak Fatin bagi kan? Kak Fatin tipuuu *sambil buat muka annoying*
Aku: Memang lah, boyfriend akak nombo 11 *kecikkan mata*

Conversation 4 with Mak

Mak: Adik, bak sini teddy bear tu.
Aku: *datang kat mak and bagi teddy*
Mak: *pelok pelok and lepok lepok teddy tanpa belas kasihan*
Aku: *Pemerhati setia*
Mak : jangan tuan kau jadi malas macam kau sudah lah ye (mak cakap pade teddy)
Aku: Mane ade malas mak.. erk -_-

and ade lah conversation lain yang entah la. HAHAHAAH
Lepas dapat bear tu, masuk bilik je senyum sebab dah ade member nak pelok puas puas. hahahah. And boyfriend2 saya yang lain jangan jeles okey, terutama boyfriend saya yang bernama favouritepillow coz dah lame i abaikan you, i tak update post baru . KAHKAH. Ini semua poyo!

Thanks Abang Shyam sebab susah payah post sleepy bear yang comel lagi handsome pade saye.
i promise that i will take a veryyyy good care of him, Simalas. hahaha. Comel sangat bear tu! macam abg. Harhar ^_^ k bye 

Lawatan Sambil belajar (PMR 2010)
Thursday, January 31, 2013 • 4:45 PM • 1 comments

Jom kembali ke zaman dolu doluuuuuuuuu. Hahahaha masa taun 2010 . Senang cerita masa aku tingkatan 3. Sekolah buat lawatan untuk budak budak yang dah habis PMR ni. Yelah, kami memang suka memekak kat sekolah T_T
Kami pergi ke Kampung Buku and Zoo Melaka. Kami tak pergi jauh pooonnnnn. Area Melaka jugak.


Walaupon agak tak senonoh picture ni, tapi kenangan kot bile ade gamba makan dalam bas masa tingkatan 3. Hahahaha. (kenangan la sangat -_-)



Hehehe aku ingat lagi, air ni Zatul yang bagi aku. Thanks Zatul. hohohoo


location: Kampung Buku






semua kat atas tu picture kat Kampung Buku. hmm.. nasib baik aku still simpan.. boleh la aku mengimbau kenangan lalu..
"ehh suka hati gua la nak mengimbau ke apa"



location: Zoo Melaka



minah over interframe T_T



AKu suka harimau sebab harimau macam kucing. Dan aku sangat suka pada kucing. So, fullstop! 


Zatul and AS


 mula mula berani je nak amik gamba sebelah burung, bila dah diri sebelah, tiba tiba rasa takot muncul dengan sendirinya. Sedih bukan? 
Walaupun Zatul cuba menenangkan aku, tapi aku tetap takut. T_T
Lihatlah muka kuuuuu yang pfffttttt -_-

burung pon ade ayeshadow and mascara. Kau hadooo?

sesiape je yang pergi ke zoo. Komfem akan jumpa Makhluk ni kan?




Aku sebagai seorang pencinta aiskrim yang tegarrr mesti akan beli aiskrim kalau ternampak walaupun ia agak mahal di sesuati tempat. Ini tidak adil untuk orang seperti aku. hmm..



Lawatan kami masa tu habis di sini sahajeeee !




l.e.e.y.a


PAST
MY Pillow





Thank You





Follow Me?



Owner
Saya memang suka aiskrim lebih daripade kek coklat sebab aiskrim sejuk. Aiskrim boleh sejukkan hati saya yang kadang kadang panas. Aiskrim favourite saya ialah Solero yang berharga satu ringgit. Tutti Frutti tunggu dah kerja nanti baru jadi aiskrim favourite. HAHAHA yang penting favourite pillow. Thanks for coming. Muahh ^_^



Links?






Tweets




Ask ME




Stories

  • THUMBS UP! for this inner scarf ! yeayy
  • My lovely sister's E-Day ^_^
  • My Big Brother's E-Day
  • FATINNNNNNN! Think carefully
  • Sleepy Bear a.k.a Si Malas
  • Lawatan Sambil belajar (PMR 2010)
  • last papeeeer (PMR 2010)
  • SPM. I mean before SPM T_T
  • MAKE up? huh?
  • Idioms and Me?? hmm..